Feiten & Cijfers

Chiropractie is na reguliere geneeskunde en tandheelkunde de grootste vorm van gezondheidszorg wereldwijd.

Wie zijn rug wil bewaren, moet niet op de chiropractor besparen!

Meer info

Nekklachten door gebruik van tablet en smartphone?

Meer info

Mw. M.d.J. uit Z.

Hoi Evert, Bedankt voor een zwangerschap zonder bekkenklachten! Je bent goud waard! Wij komen snel langs voor een nieuwe afspraak voor mij en de kleine meid. We maken het goed!  

Meer info

Reactie van patiënt:

“Mijn klachten (slijtage) zijn niet over, maar sinds ik regelmatig naar mijn chiropractor ga, is de kwaliteit van mijn leven met sprongen vooruit gegaan."

Mw. E.K. uit A.

Verplicht de hele week rust houden....al te lang last van mijn rug. Gelukkig heb ik Evert Vermeer die me er weer bovenop helpt!      

Moeder E. uit W.

“Onze baby huilde minimaal 8 uur per dag. Met slechts enkele behandelingen hadden wij een super tevreden kindje zonder buikkrampjes!"

Meer info

Mevr. R.M.

Ze hebben zeker gouden handen maar ook een gouden hart! Evert bedankt voor ook een luisterend oor!!

Meer info

Even voorstellen

"Het is fantastisch om mensen te kunnen helpen"

Jasper Durville

Functie:Chiropractor
E-mailadres:info@chiropractie-rijssen.nl
Telefoonnummer:(0548) 520302

“Chiropractie is geen laatste redmiddel”

Jasper Durville (1993) startte in 2017, direct na het cum laude afronden van zijn studie, als chiropractor bij Chiropractiepraktijk Rijssen. In zijn vrije tijd knutselt hij graag aan oude landrovers en speelt hockey.

 

Fascinatie

“Enkele jaren geleden kreeg mijn vader - die al jaren rugpatiënt is en regelmatig de chiropractor bezoekt - enorme pijn in zijn rug. Uitgerekend op de dag dat we op vakantie zouden gaan. De chiropractor behandelde hem en tot mijn verbazing had hij daar snel veel baat bij. En zo konden we twee dagen later toch op vakantie. Dat fascineerde mij. Ik twijfelde tot dat moment nog over een studie, maar nu wist ik het zeker: ik wilde chiropractor worden. Het leek me fantastisch om dit voor mensen te kunnen betekenen.”

 

Doorzettingsvermogen

En die droom kwam uit. Jasper bezocht samen met zijn ouders de open dag van de universiteit in Engeland en was direct verkocht. De sfeer en natuurlijk de studie-inhoud spraken hem aan. Hij schreef zich dan ook direct in. “Het was geen makkelijke studie,” geeft hij toe. “Je bent toch vijf jaar veel van huis, in een ander land en je moet natuurlijk hard werken. Een flinke portie doorzettingsvermogen is dan ook onontbeerlijk.”  Maar het was allemaal de moeite waard. Bovendien ontmoette hij tijdens zijn studie zijn vriendin, die dezelfde opleiding koos.

 

De praktijk

“Het was best even wennen om na jaren studie en het samen behandelen van patiënten, daadwerkelijk in een praktijk aan de slag te gaan. Je moet in eerste instantie alleen een diagnose stellen, maar dat gaat prima. Bovendien kan ik bij vragen altijd bij mijn collega’s terecht. Ik leer hier veel, ook voor het toepassen van verschillende technieken.

Het werk geeft veel voldoening. Het is precies zoals ik had gedacht. Het is fantastisch om mensen te kunnen helpen. Ik ben oprecht geïnteresseerd en vind het leuk om zoveel verschillende patiënten te spreken. Wat ik wel zou willen verbeteren? Ik zie nog heel vaak dat mensen lang wachten voor ze met klachten naar de chiropractor gaan en ons als ‘laatste redmiddel’ zien. Dat is jammer. Het zou goed zijn als patiënten eerder aan de bel trokken, dan kunnen we nog sneller iets voor hen betekenen. Ook zou ik het toejuichen als chiropractie nog meer geïntegreerd zou worden in de reguliere geneeskunde.”

Jasper is zich nog verder aan het specialiseren. Hij volgde o.a. diverse seminars voor het behandelen van baby’s en wil zich oriënteren op meerdere behandeltechnieken.

Jasper werkt op woensdag en vrijdag in onze praktijk.