Wie zijn rug wil bewaren, moet niet op de chiropractor besparen!

Meer info

Reactie van patiënt:

“Mijn klachten (slijtage) zijn niet over, maar sinds ik regelmatig naar mijn chiropractor ga, is de kwaliteit van mijn leven met sprongen vooruit gegaan."

Meer info

Nooit gedacht dat een chiropractor ook enkels kon behandelen. Sinds de behandeling kan ik weer mijn eigen boodschappen doen ....

Meer info

Mw. M.d.J. uit Z.

Hoi Evert, Bedankt voor een zwangerschap zonder bekkenklachten! Je bent goud waard! Wij komen snel langs voor een nieuwe afspraak voor mij en de kleine meid. We maken het goed!  

Meer info

Moeder E. uit W.

“Onze baby huilde minimaal 8 uur per dag. Met slechts enkele behandelingen hadden wij een super tevreden kindje zonder buikkrampjes!"

Meer info

Feestdagen en vakantie(s); lees meer over onze openingstijden.....

Meer info

Wat is Chiropractie?

De grondlegger van de chiropractie is de Amerikaan Daniel David Palmer (1844-1913)

Chiropractie is een natuurlijke geneeswijze, die ontstaan is in 1895 en nu bekendheid geniet over de gehele wereld. Het woord chiropractie is afgeleid van het Griekse woord "cheiros": hand en "pratto": beoefenen. Het betekent dus: "met de hand beoefenen".
 

Het ontstaan van chiropractie

De grondlegger van de chiropractie is de Amerikaan Daniel David Palmer (1844-1913). Zijn theorie is gebaseerd op die van Hippocrates, de "Vader van de geneeskunde", namelijk dat de oorzaak van ziekten in de wervelkolom gezocht kan worden. De wervelkolom beschermt het ruggemerg, dat samen met de hersenen het centraal zenuwstelsel vormt. Indien zich in de wervelkolom functiestoornissen voordoen, dan onstaat er, zo stelde D.D. Palmer, ook storingen in de doorstroming van de zenuwimpulsen door het ruggemerg en de daaruit aftrekkende zenuwen. Door deze functiestoornissen in de wervelkolom op te heffen, kunnen zenuwimpulsen onbelemmerd hun doel bereiken, waardoor organen en weefsels goed kunnen functioneren.
 

Welke klachten behandelt een chiropractor?

De meeste klachten die een chiropractor behandelt betreffen rugschouders en nek. Ook hoofdpijnmigraine, aangezichtspijn en tintelingen of gevoelloosheid in armen en benen komen veel voor. Pijn en stijfheid door bijvoorbeeld artrose(slijtage) kunnen doorgaans sterk verminderen met een chiropractische behandeling.

Vrouwen met lage rugpijn tijdens zwangerschap of menstruatiepijn kunnen baat hebben bij chiropractische begeleiding. Bij huilbaby’s is behandeling in veel gevallen uiterst succesvol. Klachten bij kinderen (zoals bedplassen) verminderen of verdwijnen vaak na een behandeling door een chiropractor. Vaak biedt chiropractie resultaten waar andere methoden geen verlichting brengen.

Maar ook klachten buiten de wervelkolom kunnen behandeld worden: spierklachten en gewrichtspijnen, bijvoorbeeld van de elleboog (tennisarm)polsen (Carpaal Tunnel Syndroom), knieën, enkels en voeten. Soms kan zelfs bij artritis pijnverlichting en functieverbetering van de gewrichten bereikt worden.

Klik hier voor het overzicht van klachten die een chiropractor kan behandelen.

 

Chiropractie helpt!

Omdat de organen en weefsels in het lichaam een ongestoorde zenuwtoevoer nodig hebben voor een juist functioneren, is het niet moeilijk te begrijpen dat veel verschillende functiestoornissen in het lichaam gunstig kunnen reageren op chiropractie. Dit geldt bijvoorbeeld ook bij "vagere" klachten zoals duizeligheid, vermoeidheid en lusteloosheid. Niet zelden is daarvoor een oorzaak in de wervelkolom aan te wijzen.

 

Gezondheid onderhouden door chiropractie 

Vergelijk uw lichaam met een auto of gebouw. Regelmatig onderhoud is noodzakelijk voor een langere en optimale levensduur. Als het gaat om uw lichaam geldt hetzelfde. Chiropractie is gebaseerd op ‘gezondheid onderhouden’ in plaats van ‘ziekte behandelen’. Het lichaam is in principe in staat de gezondheid te onderhouden, mits het de juiste onmisbare ingrediënten krijgt, nl. water, rust, schone lucht, juiste voeding en een goed functionerend zenuwstelsel. Chiropractoren zoeken de oorzaak, corrigeren en handhaven de correctie lang genoeg om het lichaam zichzelf te laten herstellen.

U kunt hier twee wetenschappelijke publicaties naar het effect van chiropractie downloaden. Beide zijn geschreven door o.a. Willem J.J. Assendelft:

Chiropractie en het effect op de onderrug

Chiropractie en het effect op de rug:

 

Meer lezen over chiropractie? Vraag dan in onze praktijk naar het boek ‘Chiropractie, de weg naar een betere gezondheid’ van Trine Nilsen D.C.

Wilt u meer weten over chiropractie of een behandeling voor uw klachten? Neem dan gerust contact met ons op.

Geboortehuis D.D. Palmer