Mw. E.K. uit A.

Verplicht de hele week rust houden....al te lang last van mijn rug. Gelukkig heb ik Evert Vermeer die me er weer bovenop helpt!      

Wie zijn rug wil bewaren, moet niet op de chiropractor besparen!

Meer info

Moeder E. uit W.

“Onze baby huilde minimaal 8 uur per dag. Met slechts enkele behandelingen hadden wij een super tevreden kindje zonder buikkrampjes!"

Meer info

Mw. M.d.J. uit Z.

Hoi Evert, Bedankt voor een zwangerschap zonder bekkenklachten! Je bent goud waard! Wij komen snel langs voor een nieuwe afspraak voor mij en de kleine meid. We maken het goed!  

Meer info

Mevr. R.M.

Ze hebben zeker gouden handen maar ook een gouden hart! Evert bedankt voor ook een luisterend oor!!

Meer info

Feiten & Cijfers

Chiropractie is na reguliere geneeskunde en tandheelkunde de grootste vorm van gezondheidszorg wereldwijd.

Nekklachten door gebruik van tablet en smartphone?

Meer info

Reactie van patiënt:

“Mijn klachten (slijtage) zijn niet over, maar sinds ik regelmatig naar mijn chiropractor ga, is de kwaliteit van mijn leven met sprongen vooruit gegaan."

Pijn in de bovenrug

Pijn in de bovenrug

Pijn in de bovenrug komt veel voor en kan zich op verschillende manieren uiten, o.a. door rugpijn, een stijve rug of pijn op de borst. Ook kunnen er gerelateerde klachten ontstaan in de nek of hoofdpijn. De meeste mensen met bovenrugklachten hebben pijn tussen de schouderbladen, maar pijn in de borst of uitstralende pijn in de armen kan ook het gevolg zijn van een probleem in de bovenrug. Soms lijken de verschijnselen op hartklachten en dat veroorzaakt nogal eens ongerustheid. Hoesten, niezen en ademhalen kan pijnlijk zijn. De chiropractor kan nagaan of de klachten samenhangen met een rugprobleem.

 

Oorzaken pijn in de bovenrug

Rugpijn kan verschillende oorzaken hebben. Pijn in de bovenrug ontstaat meestal geleidelijk, als gevolg van een verkeerde houding, herhaaldelijk eenzijdig  gebruik van de armen en veel boven het hoofd werken. Een enkele keer heeft pijn in de bovenrug een plotselinge oorzaak, zoals vertillen of een verkeerde  beweging. De pijn heeft te maken met een verkeerde stand van de wervels en ribben. Spieren worden extra belast, er ontstaat irritatie in de wervelgewrichten  en omliggende zenuwen raken ook geïrriteerd. Deze zenuwirritatie veroorzaakt soms uitstraling en pijn op de borst, terwijl vaak ook verkrampte spieren  ontstaan.

 

Wilt u meer weten over chiropractie of een behandeling voor uw klachten? Neem dan gerust contact met ons op.


   Terug naar het overzicht