Reactie van patiënt:

“Mijn klachten (slijtage) zijn niet over, maar sinds ik regelmatig naar mijn chiropractor ga, is de kwaliteit van mijn leven met sprongen vooruit gegaan."

Meer info

Wie zijn rug wil bewaren, moet niet op de chiropractor besparen!

Meer info

Feiten & Cijfers

Chiropractie is na reguliere geneeskunde en tandheelkunde de grootste vorm van gezondheidszorg wereldwijd.

Moeder E. uit W.

“Onze baby huilde minimaal 8 uur per dag. Met slechts enkele behandelingen hadden wij een super tevreden kindje zonder buikkrampjes!"

Meer info

Nooit gedacht dat een chiropractor ook enkels kon behandelen. Sinds de behandeling kan ik weer mijn eigen boodschappen doen ....

Meer info

Mw. M.d.J. uit Z.

Hoi Evert, Bedankt voor een zwangerschap zonder bekkenklachten! Je bent goud waard! Wij komen snel langs voor een nieuwe afspraak voor mij en de kleine meid. We maken het goed!  

Meer info

Bekkenklachten

Bekkenklachten

Pijn in het bekken

Het bekken is het ‘koppelstuk’ tussen onderrug en benen. Daar komen de krachten zowel vanuit de voeten als het gewicht van het lichaam elkaar tegen. Pijn in het bekken komt veel voor. Het bekken heeft immers een belangrijke functie in het verdelen en opvangen van de belasting bij tillen, zitten en bewegen. 

 

Bekkenklachten

Bekkenklachten worden vaak omschreven als pijn laag in de rug, pijn in de heupen of pijn in de billen. De pijn kan uitstralen het been in en door verkramping van spieren in de bil een oorzaak zijn van ischias. Daarbij knellen de spieren in de bil de ischiaszenuw zodanig af dat er pijn ontstaat in het hele gebied van de ischiaszenuw. De pijn straalt dan door in het hele been en de voet. 

 

Oorzaken van bekkenklachten

De belangrijkste oorzaken van bekkenpijn of pijn in de billen zijn een verkeerde tiltechniek, of een keer ‘vertillen’. Meestal is de oorzaak een combinatie van verkeerd tillen en draaien. Maar ook een zwangerschap en bevalling vormen een zware belasting van het bekken. Lees meer over wat een chiropractor bij bekkeninstabiliteit kan betekenen. Zo’n 50% van de zwangere vrouwen heeft bekkenklachten. Slechts een klein percentage hiervan heeft ook daadwerkelijk bekkeninstabiliteit. 

 

Behandeling door een chiropractor bij bekkenklachten

De chiropractor kan in de meeste gevallen met specifieke chiropractische correcties de oorzaak van de pijn wegnemen. Hij/zij geeft u bovendien gerichte adviezen om herhaling te helpen voorkomen.Wilt u meer weten over wat chiropractie kan betekenen bij bekkenklachten en pijn in het bekken?

Een afspraak maken voor een eerste consult? Neem dan gerust contact met onze praktijk in Rijssen op. 


   Terug naar het overzicht