Wie zijn rug wil bewaren, moet niet op de chiropractor besparen!

Meer info

Chiropractie: een genezend alternatief!

Nekklachten door gebruik van tablet en smartphone?

Meer info

Gratis lid worden van de Belangenvereniging Chiropractie in uw en ons voordeel

Meer info

Bekkenklachten

Bekkenklachten

Pijn in het bekken

Het bekken is het ‘koppelstuk’ tussen onderrug en benen. Daar komen de krachten zowel vanuit de voeten als het gewicht van het lichaam elkaar tegen. Pijn in het bekken komt veel voor. Het bekken heeft immers een belangrijke functie in het verdelen en opvangen van de belasting bij tillen, zitten en bewegen. 

 

Bekkenklachten

Bekkenklachten worden vaak omschreven als pijn laag in de rug, pijn in de heupen of pijn in de billen. De pijn kan uitstralen het been in en door verkramping van spieren in de bil een oorzaak zijn van ischias. Daarbij knellen de spieren in de bil de ischiaszenuw zodanig af dat er pijn ontstaat in het hele gebied van de ischiaszenuw. De pijn straalt dan door in het hele been en de voet. 

 

Oorzaken van bekkenklachten

De belangrijkste oorzaken van bekkenpijn of pijn in de billen zijn een verkeerde tiltechniek, of een keer ‘vertillen’. Meestal is de oorzaak een combinatie van verkeerd tillen en draaien. Maar ook een zwangerschap en bevalling vormen een zware belasting van het bekken. Lees meer over wat een chiropractor bij bekkeninstabiliteit kan betekenen. Zo’n 50% van de zwangere vrouwen heeft bekkenklachten. Slechts een klein percentage hiervan heeft ook daadwerkelijk bekkeninstabiliteit. 

 

Behandeling door een chiropractor bij bekkenklachten

De chiropractor kan in de meeste gevallen met specifieke chiropractische correcties de oorzaak van de pijn wegnemen. Hij/zij geeft u bovendien gerichte adviezen om herhaling te helpen voorkomen.Wilt u meer weten over wat chiropractie kan betekenen bij bekkenklachten en pijn in het bekken?

Een afspraak maken voor een eerste consult? Neem dan gerust contact met onze praktijk in Rijssen op. 


   Terug naar het overzicht