Moeder E. uit W.

“Onze baby huilde minimaal 8 uur per dag. Met slechts enkele behandelingen hadden wij een super tevreden kindje zonder buikkrampjes!"

Meer info

Mw. M.d.J. uit Z.

Hoi Evert, Bedankt voor een zwangerschap zonder bekkenklachten! Je bent goud waard! Wij komen snel langs voor een nieuwe afspraak voor mij en de kleine meid. We maken het goed!  

Meer info

Nooit gedacht dat een chiropractor ook enkels kon behandelen. Sinds de behandeling kan ik weer mijn eigen boodschappen doen ....

Meer info

Wie zijn rug wil bewaren, moet niet op de chiropractor besparen!

Meer info

Zomer, vakantie en openingstijden

Meer info

Reactie van patiënt:

“Mijn klachten (slijtage) zijn niet over, maar sinds ik regelmatig naar mijn chiropractor ga, is de kwaliteit van mijn leven met sprongen vooruit gegaan."

Meer info

Schouderklachten

Schouderklachten

Schouderklachten… veelal een pijnlijke, maar ook langdurige ervaring. Vaak helpen tal van behandelingen maar matig. 
De oorzaak van schouderklachten is soms lastig te achterhalen. Er is immers een scala aan mogelijkheden. Overbelasting door zwaar werk of werken in een lastige houding, maar ook ongevallen, slijtage, sportblessures of een probleem in nek of bovenrug kunnen deze klachten veroorzaken.

 

Schouderklachten door overbelasting

Mensen die veel boven hun hoofd moeten werken, zoals schilders, stukadoors, elektriciens en timmerlieden hebben gauw last van schouderklachten. Maar ook het veelvuldig gebruik van de computermuis vanuit een verkeerde houding kan deze klachten veroorzaken. Door de overbelasting zijn de spieren ‘vermoeid’. Vervolgens raken de gewrichten en kapsel geïrriteerd en ontstaat een verkramping van de spieren. Hierdoor wordt de irritatie nog groter. En zo ontstaat een vicieuze cirkel. Soms kan behandeling door een fysiotherapeut dit proces stoppen. Maar ook uw chiropractor kan u helpen door verschillende behandelmethodes in te zetten tegen uw schouderklachten.

 

Schouderklachten door een trauma

Een val met de fiets, uitglijden op de trap, auto ongevallen, (te) zwaar tillen of duwen.. zomaar wat situaties die flinke schouderklachten tot gevolg kunnen hebben. Wanneer pezen of spieren gescheurd zijn of als er sprake is van een botbreuk, is een operatie onvermijdelijk. Bij minder heftig letsel kan de chiropractor u uitstekend behandelen.

 

Sportblessures en schouderklachten

Sporten als rugby, tennis, golf, voetbal, volleybal, wielrennen, softbal, ijshockey, waterpolo, vechtsporten, roeien en skiën leiden met grote regelmaat tot schouderklachten. Ook hier hangt het af van de ernst van het letsel of de chirurg, de chiropractor of de fysiotherapeut de beste oplossing heeft voor de blessure.

 

Schouderklachten door houding en slijtage

Het schoudergewicht is heel bewegelijk. Voor de stabiliteit is dit gewricht – in tegenstelling tot bijvoorbeeld een heup – echter sterk afhankelijk van spieren, kapsels en pezen. Hierdoor slijt een schouder ook sneller. Zeker bij zwaar werk of bij werken in een slechte houding. Uw chiropractor kan de slijtage niet wegnemen, maar zorgt ervoor dat het gewricht zo mobiel mogelijk blijft en u minder pijn heeft. Daarnaast zal de chiropractor u adviseren over de juiste houding.

 

Klachten van nek en bovenrug als oorzaak van schouderklachten

De oorzaak van diverse schouderklachten is vaak te vinden in de nek of bovenrug. Een oud letsel na een val, whiplash of blessure kan mechanische problemen veroorzaken in de gewrichten van de nek en rug. Hierdoor ontstaan storingen in het zenuwstelsel met uitstraling naar de armen en borstkas. Dat betekent dus dat de oorzaak van uw schouderklachten op een andere plek kan zitten dan waar u pijn voelt. De chiropractor is gespecialiseerd in het onderzoeken én behandelen van de wervelkolom. Zo kunnen uw schouderklachten adequaat en bij de kern aangepakt worden.

Meer weten hoe een chiropractische behandeling kan helpen bij schouderklachten? Neem dan gerust contactmet ons op.


   Terug naar het overzicht