Wie zijn rug wil bewaren, moet niet op de chiropractor besparen!

Meer info

Gratis INLOOPSPREEKUUR op dinsdag 4 oktober 2022 van 17 tot 20 uur

Meer info

Chiropractie: een genezend alternatief!

Vegetatieve klachten

Vegetatieve klachten
Klachten van vegetatieve aard kunnen door een chiropractor in veel gevallen succesvol worden behandeld.

Zenuwstelsel Wat zijn vegetatieve klachten?

Het zenuwstelsel van het menselijk lichaam bestaat uit twee delen: het willekeurig zenuwstelsel en het niet willekeurige zenuwstelsel. Vegetatieve klachten zijn klachten die voortkomen uit het niet willekeurige zenuwstelsel (de ‘automatische piloot’ van het lichaam). Het niet willekeurig zenuwstelsel regelt diverse functies van het lichaam waar we geen directe controle over hebben. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het hartritme, spijsvertering, ademhaling en diverse andere processen. Uit klinische ervaring van chiropractoren is gebleken dat chiropractische behandeling heel goed kan helpen bij diverse aandoeningen die een gevolg zijn van het niet goed functioneren van het niet willekeurige zenuwstelsel. 

 


Vegetatieve klachten die door een chiropractor behandeld kunnen worden

Klachten waar chiropractie invloed op uit kan oefenen zijn: premenstruele klachten, constipatie (verstopping), middenoorontsteking, hoge bloeddruk, vormen van diabetes, opvliegers, astma, bedplassen, menstruatiepijn, hartritmestoornissen en darmkrampen (darmkoliek bij baby’s). Er wordt nog volop wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit van chiropractie bij deze aandoeningen. De praktijk leert dat veel mensen met vegetatieve klachten baat kunnen hebben bij chiropractie.

 

Neem gerust contact op met onze Chiropractiepraktijk in Rijssen als u meer wilt weten over wat chiropractie voor u kan betekenen bij vegetatieve klachten.


   Terug naar het overzicht