Zomer, vakantie en openingstijden

Meer info

Reactie van patiënt:

“Mijn klachten (slijtage) zijn niet over, maar sinds ik regelmatig naar mijn chiropractor ga, is de kwaliteit van mijn leven met sprongen vooruit gegaan."

Meer info

Nooit gedacht dat een chiropractor ook enkels kon behandelen. Sinds de behandeling kan ik weer mijn eigen boodschappen doen ....

Meer info

Wie zijn rug wil bewaren, moet niet op de chiropractor besparen!

Meer info

Moeder E. uit W.

“Onze baby huilde minimaal 8 uur per dag. Met slechts enkele behandelingen hadden wij een super tevreden kindje zonder buikkrampjes!"

Meer info

Mw. M.d.J. uit Z.

Hoi Evert, Bedankt voor een zwangerschap zonder bekkenklachten! Je bent goud waard! Wij komen snel langs voor een nieuwe afspraak voor mij en de kleine meid. We maken het goed!  

Meer info

Lumbago

Lumbago
Bij klachten als rugpijn en lumbago (lagerugpijn) kan een chiropractische behandeling zeer doeltreffend zijn.

Wat is het verschil tussen lumbago en spit?   

Lumbago is een plotselinge (acute) lage rugpijn die vaak samengaat met verkramping van spieren en irritatie van lage rugwervels. Spit is een spontane verkramping van de spieren, ontstaan door overbelasting bij zwaar werk of een plotselinge beweging. De diagnose lumbago wordt vaak gegeven, maar is niet specifiek en ook niet altijd correct. Lumbago is een andere benaming voor plotselinge (acute) lage rugpijn, die vaak samengaat met verkramping van spieren en irritatie van de lage  rugwervels. Hiervoor zijn verschillende oorzaken, bijvoorbeeld overbelasting. Als spit niet goed wordt behandeld, kan dit leiden tot lumbago.

 

Behandeling door een chiropractor bij lumbago

Een plotseling verkeerde beweging kan eveneens zorgen voor irritatie van een van de gewrichten van de lendenwervels. Hierdoor ontstaat acute pijn met  verkramping van de spieren. Dit vraagt echter een andere manier van behandelen. Wanneer lumbago niet (correct) wordt behandeld kan dat leiden tot  chronische klachten. Ook als de klachten voorbij zijn is de oorzaak niet altijd verdwenen. Het is daarom belangrijk om de rug altijd te laten controleren  door een chiropractor na een aanval van acute rugpijn. Zo voorkomt u verdere klachten. 

Wilt u meer weten over wat chiropractie voor u kan betekenen bij spit / lumbago? Een afspraak maken voor een eerste consult? Neem  dan gerust contact met onze praktijk in Rijssen op. 


   Terug naar het overzicht