Chiropractie: een genezend alternatief!

Nekklachten door gebruik van tablet en smartphone?

Meer info

Gratis lid worden van de Belangenvereniging Chiropractie in uw en ons voordeel

Meer info

Wie zijn rug wil bewaren, moet niet op de chiropractor besparen!

Meer info

Lumbago

Lumbago
Bij klachten als rugpijn en lumbago (lagerugpijn) kan een chiropractische behandeling zeer doeltreffend zijn.

Wat is het verschil tussen lumbago en spit?   

Lumbago is een plotselinge (acute) lage rugpijn die vaak samengaat met verkramping van spieren en irritatie van lage rugwervels. Spit is een spontane verkramping van de spieren, ontstaan door overbelasting bij zwaar werk of een plotselinge beweging. De diagnose lumbago wordt vaak gegeven, maar is niet specifiek en ook niet altijd correct. Lumbago is een andere benaming voor plotselinge (acute) lage rugpijn, die vaak samengaat met verkramping van spieren en irritatie van de lage  rugwervels. Hiervoor zijn verschillende oorzaken, bijvoorbeeld overbelasting. Als spit niet goed wordt behandeld, kan dit leiden tot lumbago.

 

Behandeling door een chiropractor bij lumbago

Een plotseling verkeerde beweging kan eveneens zorgen voor irritatie van een van de gewrichten van de lendenwervels. Hierdoor ontstaat acute pijn met  verkramping van de spieren. Dit vraagt echter een andere manier van behandelen. Wanneer lumbago niet (correct) wordt behandeld kan dat leiden tot  chronische klachten. Ook als de klachten voorbij zijn is de oorzaak niet altijd verdwenen. Het is daarom belangrijk om de rug altijd te laten controleren  door een chiropractor na een aanval van acute rugpijn. Zo voorkomt u verdere klachten. 

Wilt u meer weten over wat chiropractie voor u kan betekenen bij spit / lumbago? Een afspraak maken voor een eerste consult? Neem  dan gerust contact met onze praktijk in Rijssen op. 


   Terug naar het overzicht