Mevr. R.M.

Ze hebben zeker gouden handen maar ook een gouden hart! Evert bedankt voor ook een luisterend oor!!

Meer info

Wie zijn rug wil bewaren, moet niet op de chiropractor besparen!

Meer info

Op Hemelvaartsdag, 26 mei, en op vrijdag 27 mei 2022 is onze praktijk gesloten!

Meer info

Mw. M.d.J. uit Z.

Hoi Evert, Bedankt voor een zwangerschap zonder bekkenklachten! Je bent goud waard! Wij komen snel langs voor een nieuwe afspraak voor mij en de kleine meid. We maken het goed!  

Meer info

Chiropractie: een genezend alternatief!

Alle chiropractoren:

waar ook ter wereld, hebben hetzelfde doel: het genezen van lichamelijke klachten, die te maken hebben met het zenuw- en bewegingsstelsel ...

Meer info

Moeder E. uit W.

“Onze baby huilde minimaal 8 uur per dag. Met slechts enkele behandelingen hadden wij een super tevreden kindje zonder buikkrampjes!"

Meer info

SI-gewrichten (Sacro-iliacale gewrichten)

SI-gewrichten (Sacro-iliacale gewrichten)
Pijn in SI-gewrichten kan door een chiropractor goed behandeld worden.

Wat zijn de SI-gewrichten?

Het bekken vormt de basis waar de wervelkolom op rust en draagt het lichaamsgewicht. Het bekken bestaat uit een centraal driehoekig gedeelte (het heiligbeen) dat een gewricht vormt aan weerszijden met de twee heupbeenderen. Deze gewrichten worden door sterke banden bij elkaar gehouden. Dit noemen we de Sacro-iliacale gewrichten (SI-gewrichten). 

 

Pijn in SI-gewrichten

De SI-gewrichten vormen een veel voorkomende bron van pijnklachten. Er zijn meerdere oorzaken voor problemen in het bekken. De gewrichten rond het bekken kunnen blokkeren of juist te beweeglijk worden (hypermobiliteit).De banden zijn normaliter zeer sterk maar gevoelig voor rekkingen en rupturen (scheurtjes) door vallen, sport- en beroepsongevallen. Als de banden langs de SI-gewrichten beschadigen, kan dit resulteren in een scheefstand van het bekken. Als gevolg van deze situatie ontstaan er zijwaartse krachten op de rest van de wervelkolom. Dit kan leiden tot problemen in de onderrug. Ook kunnen klachten in de bovenrug en de nek ontstaan.

Voorbeelden van pijnklachten in de onderrug afkomstig van de SI-gewrichten zijn:

  • pijn in de bil

  • pijn ter hoogte van de broekriem

  • pijn in de lies

  • pijn ter hoogte van het schaambeen

  • pijn in het been

Vaak komen deze klachten tot uiting tijdens langdurig zitten, opstaan uit een stoel of bed, lang staan, bukken en/of iets optillen.

Neem gerust contact op met onze chiropractiepraktijk in Rijssen als u meer wilt weten over wat chiropractie voor u kan betekenen bij klachten. 


   Terug naar het overzicht