Moeder E. uit W.

“Onze baby huilde minimaal 8 uur per dag. Met slechts enkele behandelingen hadden wij een super tevreden kindje zonder buikkrampjes!"

Meer info

Feiten & Cijfers

Chiropractie is na reguliere geneeskunde en tandheelkunde de grootste vorm van gezondheidszorg wereldwijd.

Nooit gedacht dat een chiropractor ook enkels kon behandelen. Sinds de behandeling kan ik weer mijn eigen boodschappen doen ....

Meer info

Reactie van patiënt:

“Mijn klachten (slijtage) zijn niet over, maar sinds ik regelmatig naar mijn chiropractor ga, is de kwaliteit van mijn leven met sprongen vooruit gegaan."

Meer info

Mw. M.d.J. uit Z.

Hoi Evert, Bedankt voor een zwangerschap zonder bekkenklachten! Je bent goud waard! Wij komen snel langs voor een nieuwe afspraak voor mij en de kleine meid. We maken het goed!  

Meer info

Wie zijn rug wil bewaren, moet niet op de chiropractor besparen!

Meer info

Lage rugpijn (en bekkenklachten)

Lage rugpijn (en bekkenklachten)

Bij lage rugklachten en bekkenklachten kan een chiropractische behandeling uiterst succesvol zijn. Pijn in de lage rug komt veel voor. Maar liefst 80% van de bevolking zal ten minste één keer in het leven lage rugpijn krijgen. Problemen in de lage rug kunnen zich op verschillende manieren uiten. Dat kan een zeurende pijn of een stijve rug zijn, maar de pijn kan ook gevoeld worden als een zenuwpijn (bijvoorbeeld uitstralend naar de benen). 

 

Hoe ontstaat lage rugpijn?

Veel klachten in de lage rug worden veroorzaakt doordat wervels niet goed ten opzichte van elkaar bewegen. Zodra er een bewegingsstoring optreedt in een van de facetgewrichtjes (=beweegbare gewrichtjes van de wervelkomlom, die de wervels met elkaar verbinden) wordt de tussenwervelschijf verkeerd belast. Hierdoor raken verschillende structuren overbelast. Pijnzenuwen worden overprikkeld en de ‘goede’ bewegingszenuwen functioneren minder.

Ondanks het feit dat klachten vrijwel identiek kunnen lijken, zijn de oorzaken vaak verschillend. Een goede diagnose is dus erg belangrijk om de juiste behandeling te kunnen instellen. Uw chiropractor neemt daarom voldoende tijd voor een onderzoek. Hij/zij is immers opgeleid om de juiste oorzaak op te sporen en uw lagerugpijn en/of bekkenklachten vervolgens accuraat te behandelen. 

 

Oorzaken lage rugpijn en bekkenklachten

Er zijn tal van oorzaken voor lage rugpijn en bekkenklachten.

Een aantal voorbeelden:

  • weinig afwisseling in de houding en weinig beweging (zoals bij bureauwerk)
  • verkeerde of eenzijdige belasting (zoals een zware tas over één schouder)
  • de natuurlijke veroudering van het kraakbeen in de nek (ook wel artrose, slijtage of degeneratie genoemd)
  • spanning, stress, vermoeidheid, ziekte, kou, vocht etc.
  • de veranderingen in de hormoonspiegel tijdens een zwangerschap
  • een verkeersongeluk
  • een verkeerde beweging of verdraaiing, zoals bijv. met vegen of spitten, een buk-draaibeweging bijvoorbeeld door iets uit de kofferbak te tillen, tocht of kou etc.

 

Wilt u meer weten over wat chiropractie voor u kan betekenen bij lage rugpijn en/of bekkenklachten? Een afspraak maken voor een eerste consult? Neem dan gerust contact met onze praktijk in Rijssen op.


   Terug naar het overzicht