Wie zijn rug wil bewaren, moet niet op de chiropractor besparen!

Meer info

Reactie van patiënt:

“Mijn klachten (slijtage) zijn niet over, maar sinds ik regelmatig naar mijn chiropractor ga, is de kwaliteit van mijn leven met sprongen vooruit gegaan."

Meer info

Nooit gedacht dat een chiropractor ook enkels kon behandelen. Sinds de behandeling kan ik weer mijn eigen boodschappen doen ....

Meer info

Moeder E. uit W.

“Onze baby huilde minimaal 8 uur per dag. Met slechts enkele behandelingen hadden wij een super tevreden kindje zonder buikkrampjes!"

Meer info

Zomer, vakantie en openingstijden

Meer info

Mw. M.d.J. uit Z.

Hoi Evert, Bedankt voor een zwangerschap zonder bekkenklachten! Je bent goud waard! Wij komen snel langs voor een nieuwe afspraak voor mij en de kleine meid. We maken het goed!  

Meer info

Even voorstellen

Frederik van der Zee

Functie:Chiropractor
E-mailadres:info@chiropractie-rijssen.nl
Telefoonnummer:0548-520302

“Als jochie van tien jaar wist ik al wat ik later wilde worden: chiropractor. En dat is best bijzonder, ontdekte ik tijdens mijn schoolcarrière. Men probeerde mij vaak in een bepaalde richting te duwen en andere adviezen te geven. Ik kreeg de meest uiteenlopende beroepen voorgeschoteld: van dierenarts tot logistieke functies. Maar voor mij stond het al die jaren vast dat ik dit bijzondere beroep ging uitoefenen. Want ik wist dat ik mensen wilde helpen. En eerlijk gezegd: ik ben niet zo ‘van de naalden’… ”

Frederik van der Zee (1993) is duidelijk chiropractor in hart en nieren. Hij praat met liefde over zijn vak. En dat komt natuurlijk ergens vandaan:

“Als kind zag ik vaak hoe mijn oudere broer gekweld werd door migraine. Hij bezocht tal van specialisten, maar niets hielp. Tot hij bij een chiropractor belandde. Ik ging vaak met hem mee en raakte gefascineerd door dit bijzondere vak en de resultaten.”

En hoe bijzonder was het dan ook dat Frederik jaren later in diezelfde praktijk (in Zutphen) aan het werk ging. Na zijn opleiding in Engeland kon hij hier direct aan de slag. “Ik verdiepte mij verder in het vak, o.a. in neurologie en wil dit ook in de toekomst graag verder uitbouwen en combineren met chiropractie. Bijvoorbeeld door mensen met een whiplash te helpen hun concentratie te verbeteren. Ook vind ik het leuk om sporters te begeleiden.”

Na zijn periode in Zutphen werkte hij enige tijd in een praktijk in Wijchen/Druten en hoorde daar over de vacature in Rijssen. Sinds augustus 2018 is hij dan ook volop aan de slag in ons team. “Het vak geeft me elke dag veel voldoening. Onlangs wist ik iemand die al twee jaar klachten had, van de pijn af te helpen. Ook begeleid ik een jongere die zich door hoofdpijn moeilijk kon concentreren op school en dreigde af te stromen. Nu is het gelukt het examen te behalen op het door haar gewenste niveau. Maar natuurlijk lukt niet alles, soms heb je meer tijd nodig. Elke situatie is anders. Het is belangrijk dat je bij iedere patiënt ‘out of the box’ denkt, geen tunnelvisie ontwikkelt. En dat is juist een mooie uitdaging. Je kunt niet altijd een ‘quick fix’ bieden. Ik stem altijd een realistisch verwachtingspatroon met de patiënt af. Maar in veel gevallen lukt het wel. Ik hoor dan ook vaak: ‘Was ik maar eerder gekomen.’ 

Voorkomen is nog steeds beter dan genezen. Je gaat toch ook elk halfjaar naar de tandarts?”

Frederik is ambitieus en zet zich graag in om het vak te promoten. Zo is hij actief binnen de PR-commissie van de NCA (Nederlandse Chiropractoren Associatie). Deze organisatie wil o.a. de jeugd enthousiasmeren voor het vak en werkt aan een Nederlandse opleiding. En dat is nodig. Frederik: “Na mijn afstuderen kon ik kiezen uit 25 praktijken om aan de slag te gaan.”

“We signaleren dat rugklachten een van de grootste kostenposten in de gezondheidszorg zijn. Alleen al in 2018 kwamen er in Nederland maar liefst 50.000 patiënten bij. De wachtlijsten zijn torenhoog. Hoe mooi is het dat we als chiropractoren hierin iets kunnen betekenen. Wat dat betreft is er nog een weg te gaan. De Nederlandse wetgeving is hieromtrent heel anders dan in andere landen. Want in o.a. Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Scandinavië maakt chiropractie deel uit van de primaire zorg. In Zwitserland staat een chiropractor gelijk aan een huisarts en tandarts.”

Frederik van der Zee werd geboren in Hoorn, en woonde in zijn jeugd in Markelo en woont tegenwoordig in Deventer. Zijn hobby’s zijn stijldansen, hockey, fitness en zaalvoetbal.