Chiropractie: een genezend alternatief!

Nekklachten door gebruik van tablet en smartphone?

Meer info

Wie zijn rug wil bewaren, moet niet op de chiropractor besparen!

Meer info

Gratis lid worden van de Belangenvereniging Chiropractie in uw en ons voordeel

Meer info

Ischias

Ischias
Een chiropractor kan ischias vaak met succes behandelen waardoor de klachten sterk verminderen of zelfs verdwijnen.

Wat is ischias?

Ischias is een verzamelnaam die wordt gebruikt voor een groep van pijnklachten die vanuit de rug uitstralen naar de achterzijde van het been. Hierbij kan de ware oorzaak van de pijn in het been per patiënt anders zijn. Vaak worden de problemen veroorzaakt door een veranderde functie van de lage rug, het bekken of het been. Ischias kan ontstaan door bijvoorbeeld: een zwangerschap en bevalling of door zwaar tillen of door ‘gewoon’ verstappen, bijvoorbeeld een traptrede missen. In de meeste gevallen ontstaat ischias echter door overbelasting van de rug, in combinatie met een tekort aan kracht en beweeglijkheid van de spieren rondom de wervelkolom. 

 

Pijn bij ischias

Kenmerkend zijn stekende of brandende zenuwpijn in de bil en uitstralende pijn in het been. Deze pijn kan door het hele been trekken, maar ook alleen in de kuit of in het bovenbeen waarneembaar zijn. Mensen kunnen rugpijn hebben bij de beenpijn, maar dit is niet altijd het geval. Er zijn geen uitvalsverschijnselen in het been, zoals een slepende voet of verminderd gevoel in het been. De diagnose ischias en hernia wordt vaak verward, aangezien de klachten veel op elkaar kunnen lijken.

Wilt u meer weten over wat chiropractie voor u kan betekenen bij ischias? Een afspraak maken voor een eerste consult? Neem dan gerust contact met onze praktijk in Rijssen op.


   Terug naar het overzicht