Wie zijn rug wil bewaren, moet niet op de chiropractor besparen!

Meer info

Gratis INLOOPSPREEKUUR op dinsdag 4 oktober 2022 van 17 tot 20 uur

Meer info

Chiropractie: een genezend alternatief!

Elleboog (laterale epicondylitis)

Elleboog (laterale epicondylitis)
Ook bij elleboogklachten kan een chiropractische behandeling goede resultaten geven.

Pijn in de elleboog

De elleboog is het gewricht dat het scharnier vormt tussen de bovenarm en de onderarm. Ook is het een aanhechtingspunt voor de spieren van zowel de bovenarm als de onderarm. De bekendste klacht van de elleboog is een tennisarm of anders gezegd: laterale epicondylitis. 

 

Wat is een tennisarm?

Een tennisarm is een ontsteking van de aanhechting van de onderarmspieren aan de buitenkant van de elleboog. Het ontstaat door vaak dezelfde (draai)beweging te maken met de onderarm zoals gebeurt bij tennissen, maar ook bij roeren of schroeven aandraaien. Een minder bekend probleem is de golfersarm (mediale epicondylitis). De oorzaak is hetzelfde als bij een tennisarm, maar dan bij de aanhechting van de spieren van de onderarm aan de binnenkant van de elleboog. Een golfersarm ontstaat ook door een repeterende draaibeweging, maar dan de andere kant op.

 

Chiropractische behandeling bij elleboogklachten

De chiropractor onderzoekt niet alleen de elleboog om lokaal de juiste diagnose te stellen.Als er blokkades bestaan in nek, schouders en bovenrug dan moet de arm grotere bewegingen maken bij werkzaamheden. Dit verhoogt de kans op een tennisarm of golfersarm. Ook de zenuwtoevoer naar de elleboog is niet optimaal als er blokkades zijn in nek en bovenrug. Dit belemmert de genezing. Daarom onderzoekt (en indien nodig) behandelt de chiropractor altijd nek, schouder en bovenrug bij een tennisarm of golfersarm. De chiropractor zorgt verder voor chiropractische mobilisatie van de elleboog en spierbehandeling van de spieren in de onderarm. Bovendien geeft hij/zij u gerichte adviezen voor thuis en werk.

Wilt u meer weten over wat chiropractie kan betekenen bij elleboogklachten, een tennisarm of golfersarm? Een afspraak maken voor een eerste consult? Neem dan gerust contact met onze praktijk in Rijssen op.


   Terug naar het overzicht