Wie zijn rug wil bewaren, moet niet op de chiropractor besparen!

Meer info

Gratis lid worden van de Belangenvereniging Chiropractie in uw en ons voordeel

Meer info

Nekklachten door gebruik van tablet en smartphone?

Meer info

Chiropractie: een genezend alternatief!

Whiplash

Whiplash
Ook klachten die het gevolg zijn van een whiplash kunnen door een chiropractor behandeld worden.

Wat is een whiplash?

Een whiplash is een snelle, plotselinge beweging van nek en hoofd bij een verkeersongeluk of een val. De beweging, die een whiplash kan veroorzaken, kan zowel van voor naar achter, van achter naar voor of zijwaarts zijn. De beweging kan letsel veroorzaken aan wervels en zachte weefsels (spieren, pezen, zenuwen) in de nek. Deze beschadigingen zijn vaak niet op röntgenfoto’s zichtbaar. Een whiplashtrauma kan leiden tot tal van klachten zoals: nekpijnhoofdpijn, concentratieverlies, vermoeidheid, geheugenverlies, dubbel zien of minder goed scherp kunnen stellen, stijfheid in de nek, tintelingen in de vingers of armen. Deze en andere nare gevolgen kunnen soms pas maanden na het ongeval tot uiting komen. Niet alleen de aard, maar ook de ernst van de klachten verschilt sterk. De helft van de patiënten is binnen een maand hersteld, maar soms zijn de gevolgen zo ernstig dat een whiplashtrauma tot arbeidsongeschiktheid kan leiden. 

 

Behandeling van een whiplash door de chiropractor

De chiropractor kan helpen met het herstellen van de beweeglijkheid van de nekwervels, zodat de spieren, pezen en dergelijke zich zo goed mogelijk kunnen herstellen. Dit kan tot volledig herstel leiden. Soms blijven bepaalde klachten, ook na een chiropractische behandeling, in mindere mate bestaan.

Neem gerust contact op met onze chiropractiepraktijk in Rijssen als u meer wilt weten over wat chiropractie voor u kan betekenen bij klachten die veroorzaakt zijn door een whiplash.


   Terug naar het overzicht