Nooit gedacht dat een chiropractor ook enkels kon behandelen. Sinds de behandeling kan ik weer mijn eigen boodschappen doen ....

Meer info

Reactie van patiënt:

“Mijn klachten (slijtage) zijn niet over, maar sinds ik regelmatig naar mijn chiropractor ga, is de kwaliteit van mijn leven met sprongen vooruit gegaan."

Meer info

Wie zijn rug wil bewaren, moet niet op de chiropractor besparen!

Meer info

Moeder E. uit W.

“Onze baby huilde minimaal 8 uur per dag. Met slechts enkele behandelingen hadden wij een super tevreden kindje zonder buikkrampjes!"

Meer info

Feestdagen en vakantie(s); lees meer over onze openingstijden.....

Meer info

Mw. M.d.J. uit Z.

Hoi Evert, Bedankt voor een zwangerschap zonder bekkenklachten! Je bent goud waard! Wij komen snel langs voor een nieuwe afspraak voor mij en de kleine meid. We maken het goed!  

Meer info

Hoofdpijnklachten

Hoofdpijnklachten
Ook bij hoofdpijnklachten kan een chiropractische behandeling worden gegeven.

Soorten hoofdpijn

Iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn, zoals spanningshoofdpijn, migraine en aangezichtspijn. Deze pijn kan zich op verschillende manieren uiten, zoals bijvoorbeeld kloppende pijn in een deel van het hoofd of in het hele hoofd, stekende pijn, een ‘band’ om het hoofd. Een chiropractische behandeling kan veel hoofdpijnklachten verhelpen of verminderen. 

 

Spanningshoofdpijn

De meest voorkomende hoofdpijnvorm is spanningshoofdpijn. Deze hoofdpijn is te herkennen aan een drukkende pijn, die overal in het hoofd kan zitten. Vaak voelt het aan alsof er een band om het hoofd zit of druk op het hoofd wordt uitgeoefend. De hoofdpijn kan aan een kant maar ook aan beide kanten van het hoofd gevoeld worden. De klachten kunnen de hele dag spelen, maar ook gedurende de dag (geleidelijk) opkomen. Spanningshoofdpijn duurt vaak langere periodes. De pijn ontstaat meestal vanuit de nek. Overigens kan spanningshoofdpijn ook vanuit het kaakgewricht komen. De pijn heeft vaak te maken met een verkeerde stand van de wervels in de rug en nek. Hierdoor worden spieren extra belast en raken de omliggende zenuwen geïrriteerd. Deze zenuwirritatie veroorzaakt hoofdpijn. 

 

Migraine

Migraine is bekender dan andere soorten hoofdpijn en wordt vaak verward met spanningshoofdpijn. Er zijn verschillende vormen. Migraine wordt waarschijnlijk veroorzaakt door veranderingen in de diameter van de bloedvaten in het hoofd, waarbij de beweeglijkheid van de nekwervels en prikkeling van de zenuwen mogelijk een rol spelen. Klassieke migraine is een vorm van migraine die begint met flikkeringen en vlekken voor de ogen. Dit gaat over in een stekende pijn aan één kant van het hoofd. Migraineaanvallen kunnen variëren van enkele uren tot een dag of drie. Patiënten zijn bij migraine vaak overgevoelig voor licht en geluid. Vaak voelen ze zich misselijk tijdens een aanval, waarbij ze ook kunnen overgeven. Sommige voedingsstoffen, medicijnen of alcohol worden geassocieerd met migraine. Voorbeelden hiervan zijn onder andere wijn, chocola of kaas. Migraine wordt bij vrouwen ook vaak geassocieerd met de menstruatiecyclus.Een chiropractor kan alle genoemde vormen van hoofdpijn behandelen en hiermee de pijn verlichten of zelfs doen verdwijnen. 

Wilt u meer weten over wat chiropractie kan betekenen bij hoofdpijn, migraine of spanningshoofdpijn? Een afspraak maken voor een eerste consult? Neem dan gerust contact met onze praktijk in Rijssen op.


   Terug naar het overzicht