Chiropractie: een genezend alternatief!

Gratis INLOOPSPREEKUUR op dinsdag 4 oktober 2022 van 17 tot 20 uur

Meer info

Wie zijn rug wil bewaren, moet niet op de chiropractor besparen!

Meer info

Golfersarm (mediale epicondylitis)

Golfersarm (mediale epicondylitis)
Ook bij een golfersarm, tennisarm of andere elleboogklachten kunt u baat hebben bij een chiropractische behandeling.

Wat is een golfersarm / golfarm?

Een golfersarm (mediale epicondylitis) is een ontsteking van de aanhechting van de onderarmspieren aan de binnenkant van de elleboog. Het verschil met een tennisarm is dat bij een tennisarm de ontsteking zich aan de buitenkant van de elleboog bevindt. Het ontstaat door vaak dezelfde (draai)beweging te maken met de onderarm. 

 

Behandeling door een chiropractor bij een golfarm

De chiropractor onderzoekt niet alleen de elleboog om lokaal de juiste diagnose te stellen. Als er blokkades bestaan in nek, schouders en bovenrug dan moet de arm grotere bewegingen maken bij werkzaamheden. Dit verhoogt de kans op een tennisarm of golfersarm. Ook de zenuwtoevoer naar de elleboog is niet optimaal als er blokkades zijn in nek en bovenrug. Dit belemmert de genezing. Daarom onderzoekt (en indien nodig) behandelt de chiropractor altijd nekschouder en bovenrug bij een tennisarm of golfersarm. De chiropractor zorgt verder voor chiropractische mobilisatie van de elleboog en spierbehandeling van de spieren in de onderarm. Bovendien geeft hij/zij u gerichte adviezen voor thuis en werk.

Wilt u meer weten over wat chiropractie kan betekenen bij een golfersarm of tennisarm? Een afspraak maken voor een eerste consult? Neem dan gerust contact met onze praktijk in Rijssen op.


   Terug naar het overzicht