Zomer, vakantie en openingstijden

Meer info

Nooit gedacht dat een chiropractor ook enkels kon behandelen. Sinds de behandeling kan ik weer mijn eigen boodschappen doen ....

Meer info

Wie zijn rug wil bewaren, moet niet op de chiropractor besparen!

Meer info

Moeder E. uit W.

“Onze baby huilde minimaal 8 uur per dag. Met slechts enkele behandelingen hadden wij een super tevreden kindje zonder buikkrampjes!"

Meer info

Mw. M.d.J. uit Z.

Hoi Evert, Bedankt voor een zwangerschap zonder bekkenklachten! Je bent goud waard! Wij komen snel langs voor een nieuwe afspraak voor mij en de kleine meid. We maken het goed!  

Meer info

Reactie van patiënt:

“Mijn klachten (slijtage) zijn niet over, maar sinds ik regelmatig naar mijn chiropractor ga, is de kwaliteit van mijn leven met sprongen vooruit gegaan."

Meer info

Spit

Spit

Wat is spit?

Spit is een andere benaming voor plotselinge (acute) rugpijn, die vaak samengaat met verkramping van spieren. Hier zijn verschillende oorzaken voor aan te wijzen. Overbelasting van de rug kan resulteren in spontane verkramping van de spieren (te vergelijken met kuitkramp). Een plotselinge verkeerde beweging kan ook zorgen voor irritatie van een van de gewrichten in de lage rug. Dit heeft ook acute pijn met verkramping van de spieren tot gevolg. Deze klacht dient echter anders te worden behandeld.

 

Wat is het verschil tussen lumbago en spit?

Lumbago is een plotselinge (acute) lage rugpijn die vaak samengaat met verkramping van spieren en irritatie van lage rugwervels. Spit is een spontane verkramping van de spieren, ontstaan door overbelasting bij zwaar werk of een plotselinge beweging.Wanneer spit niet (correct) wordt behandeld kan dit resulteren in lumbago en zelfs tot chronische klachten. Ook als de klachten afgenomen zijn, is de oorzaak niet altijd verdwenen. Het is daarom belangrijk om na een aanval van acute rugpijn de rug altijd te laten controleren door een chiropractor. Zo voorkomt u verdere klachten. De diagnose spit wordt vaak gesteld, maar is niet altijd correct en ook niet specifiek.

Neem gerust contact op met onze chiropractiepraktijk in Rijssen als u meer wilt weten over wat chiropractie voor u kan betekenen bij spit en andere rugklachten.


   Terug naar het overzicht