Moeder E. uit W.

“Onze baby huilde minimaal 8 uur per dag. Met slechts enkele behandelingen hadden wij een super tevreden kindje zonder buikkrampjes!"

Meer info

Mw. M.d.J. uit Z.

Hoi Evert, Bedankt voor een zwangerschap zonder bekkenklachten! Je bent goud waard! Wij komen snel langs voor een nieuwe afspraak voor mij en de kleine meid. We maken het goed!  

Meer info

Nooit gedacht dat een chiropractor ook enkels kon behandelen. Sinds de behandeling kan ik weer mijn eigen boodschappen doen ....

Meer info

Reactie van patiënt:

“Mijn klachten (slijtage) zijn niet over, maar sinds ik regelmatig naar mijn chiropractor ga, is de kwaliteit van mijn leven met sprongen vooruit gegaan."

Meer info

Feiten & Cijfers

Chiropractie is na reguliere geneeskunde en tandheelkunde de grootste vorm van gezondheidszorg wereldwijd.

Wie zijn rug wil bewaren, moet niet op de chiropractor besparen!

Meer info

Baby's en kinderen

Baby's en kinderen
Klachten bij baby’s en kinderen

Ook tal van klachten bij baby’s en kinderen kunnen door een chiropractor worden behandeld.

 

Met uw baby of kind naar de chiropractor

Vanaf onze geboorte is alles er op gericht om zo snel en goed mogelijk gebruik te kunnen maken van alle bewegingsmogelijkheden van ons lichaam. Problemen aan de wervelkolom kunnen in veel gevallen ontstaan tijdens de zwangerschap, bij de geboorte of in de vroege jeugd. Een chiropractor diagnosticeert, behandelt en werkt preventief aan bewegingsstoornissen van de wervelkolom en de schedel en de effecten hiervan op het zenuwstelsel. De behandelmethoden zijn aangepast per leeftijdscategorie. Daardoor is het mogelijk baby’s en kinderen te helpen.

 

Meest voorkomende klachten bij baby’s en kinderen

De meest voorkomende klachten bij baby’s zijn ontroostbaar huilen, slechte stoelgang, een asymmetrische houding of onrustig slapen. Bij oudere kinderen gaat het vaak om moeilijkheden met lopen, motorische onrust, concentratiestoornissen en oorontstekingen.

Net zoals in de reguliere geneeskunde, zijn niet alle indicaties wetenschappelijk bewezen. De praktijkresultaten zijn veelbelovend.

 

Waarom hebben kinderen op een jonge leeftijd klachten?

Bij veel baby’s en oudere kinderen met bovengenoemde klachten is er sprake van een geboortetrauma. Dit trauma kan ontstaan bij snelle of juist trage bevallingen, kunstverlossingen of keizersneden. Hierdoor kan een verstoorde beweeglijkheid van de schedelnaden en/of de wervelkolom ontstaan. Bij oudere kinderen zijn andere oorzaken: vallen, stoten, verkeerde houdingen, sportongelukjes en het dragen van een zware schooltas.

 

Onderzoek baby’s en kinderen door een chiropractor

Aan de hand van een vraaggesprek wordt een beeld geschetst van het probleem. Hierna voert de chiropractor een lichamelijk onderzoek uit waarbij mobiliteit, motoriek en spierspanning worden getest. Vervolgens controleert hij/zij de wervels en de schedel. Aan de hand van dit onderzoek stelt de chiropractor de diagnose en bespreekt de behandeling met de ouders. 

 

Behandeling baby’s en kinderen door een chiropractor

Het doel van de behandeling door de chiropractor is om de blokkades in de wervelkolom en de schedel op te heffen. Dit wordt gedaan door subtiele bewegingen met de handen. Vooral bij jonge baby’s is er absoluut geen kracht nodig om blokkades op te heffen. De behandelingen zijn dan ook aangepast aan de leeftijd van het kind. Jonge kinderen reageren over het algemeen zeer snel. Zo zie je vaak al na enkele behandelingen een significante verbetering. De chiropractor geeft ook advies over houdingen en oefeningen die thuis gedaan kunnen worden.

Wilt u meer weten over wat chiropractie kan betekenen voor uw baby of kind? Een afspraak maken voor een eerste consult? Neem dan gerust contact met ons op.


   Terug naar het overzicht