Terug naar het overzicht

Klacht

Baby's en kinderen

Ook tal van klachten bij baby’s en kinderen kunnen door een chiropractor worden behandeld

Met uw baby of kind naar de chiropractor

Vanaf onze geboorte is alles er op gericht om zo snel en goed mogelijk gebruik te kunnen maken van alle bewegingsmogelijkheden van ons lichaam. Problemen aan de wervelkolom kunnen in veel gevallen ontstaan tijdens de zwangerschap, bij de geboorte of in de vroege jeugd. Een chiropractor diagnosticeert, behandelt en werkt preventief aan bewegingsstoornissen van de wervelkolom en de schedel en de effecten hiervan op het zenuwstelsel. De behandelmethoden zijn aangepast per leeftijdscategorie. Daardoor is het mogelijk baby’s en kinderen te helpen.

Maak eenvoudig een afspraak: Afspraak maken
Onze specialist:

Rieke Regelink

Chiropractor

Foto bij Baby's en kinderen
Foto bij Baby's en kinderen
Foto bij Baby's en kinderen
Foto bij Baby's en kinderen
Foto bij Baby's en kinderen
Foto bij Baby's en kinderen
Foto bij Baby's en kinderen
Foto bij Baby's en kinderen

Meest voorkomende klachten bij baby’s en kinderen

De meest voorkomende klachten bij baby’s zijn ontroostbaar huilen, slechte stoelgang, een asymmetrische houding of onrustig slapen. Bij oudere kinderen gaat het vaak om moeilijkheden met lopen, motorische onrust, concentratiestoornissen en oorontstekingen.

Net zoals in de reguliere geneeskunde, zijn niet alle indicaties wetenschappelijk bewezen. De praktijkresultaten zijn veelbelovend.

 

Waarom hebben kinderen op een jonge leeftijd klachten?

Bij veel baby’s en oudere kinderen met bovengenoemde klachten is er sprake van een geboortetrauma. Dit trauma kan ontstaan bij snelle of juist trage bevallingen, kunstverlossingen of keizersneden. Hierdoor kan een verstoorde beweeglijkheid van de schedelnaden en/of de wervelkolom ontstaan. Bij oudere kinderen zijn andere oorzaken: vallen, stoten, verkeerde houdingen, sportongelukjes en het dragen van een zware schooltas.

 

Onderzoek baby’s en kinderen door een chiropractor

Aan de hand van een vraaggesprek wordt een beeld geschetst van het probleem. Hierna voert de chiropractor een lichamelijk onderzoek uit waarbij mobiliteit, motoriek en spierspanning worden getest. Vervolgens controleert hij/zij de wervels en de schedel. Aan de hand van dit onderzoek stelt de chiropractor de diagnose en bespreekt de behandeling met de ouders. 

 

Behandeling baby’s en kinderen door een chiropractor

Het doel van de behandeling door de chiropractor is om de blokkades in de wervelkolom en de schedel op te heffen. Dit wordt gedaan door subtiele bewegingen met de handen. Vooral bij jonge baby’s is er absoluut geen kracht nodig om blokkades op te heffen. De behandelingen zijn dan ook aangepast aan de leeftijd van het kind. Jonge kinderen reageren over het algemeen zeer snel. Zo zie je vaak al na enkele behandelingen een significante verbetering. De chiropractor geeft ook advies over houdingen en oefeningen die thuis gedaan kunnen worden.

Wilt u meer weten over wat chiropractie kan betekenen voor uw baby of kind? Een afspraak maken voor een eerste consult? Neem dan gerust contact met ons op.

Andere klachten:

Veelvoorkomende klachten

Artrose

Symptomen van artrose Een van de symptomen van artrose is dat het gewricht dat door artrose wordt geveld zeer stram...

Meer lezen
Veelvoorkomende klachten

Schouderklachten

Schouderklachten door overbelasting Mensen die veel boven hun hoofd moeten werken, zoals schilders, stukadoors,...

Meer lezen
Veelvoorkomende klachten

Polsklachten (o.a. Carpaal Tunnel Syndroom)

Polsklachten door overbelasting De chiropractor behandelt bekende RSI-klachten (overbelastingsklachten) van...

Meer lezen
Geen onderwerp

SI-gewrichten (Sacro-iliacale gewrichten)

Pijn in SI-gewrichten De SI-gewrichten vormen een veel voorkomende bron van pijnklachten. Er zijn meerdere oorzaken voor...

Meer lezen
Geen onderwerp

Ischias

Pijn bij ischias Kenmerkend zijn stekende of brandende zenuwpijn in de bil en uitstralende pijn in het been. Deze pijn...

Meer lezen
Geen onderwerp

Huilbaby

Uw baby kan zich alleen uiten door te huilen Aan de buitenkant zijn bijvoorbeeld hoofdpijn en wervelproblemen niet te...

Meer lezen
Geen onderwerp

Golfersarm (mediale epicondylitis)

Behandeling door een chiropractor bij een golfarm De chiropractor onderzoekt niet alleen de elleboog om lokaal de juiste...

Meer lezen
Geen onderwerp

Hernia

Hoe ontstaat een hernia? Een hernia ontstaat door een verkeerd gebruik van uw rug. Zo kan de tussenwervelschijf...

Meer lezen