Feestdagen en vakantie(s); lees meer over onze openingstijden.....

Meer info

Nooit gedacht dat een chiropractor ook enkels kon behandelen. Sinds de behandeling kan ik weer mijn eigen boodschappen doen ....

Meer info

Wie zijn rug wil bewaren, moet niet op de chiropractor besparen!

Meer info

Reactie van patiënt:

“Mijn klachten (slijtage) zijn niet over, maar sinds ik regelmatig naar mijn chiropractor ga, is de kwaliteit van mijn leven met sprongen vooruit gegaan."

Meer info

Mw. M.d.J. uit Z.

Hoi Evert, Bedankt voor een zwangerschap zonder bekkenklachten! Je bent goud waard! Wij komen snel langs voor een nieuwe afspraak voor mij en de kleine meid. We maken het goed!  

Meer info

Moeder E. uit W.

“Onze baby huilde minimaal 8 uur per dag. Met slechts enkele behandelingen hadden wij een super tevreden kindje zonder buikkrampjes!"

Meer info

Polsklachten (o.a. Carpaal Tunnel Syndroom)

Polsklachten (o.a. Carpaal Tunnel Syndroom)

Steeds meer mensen hebben polsklachten!

Ons digitale tijdperk heeft ook zo zijn nadelen. Veel mensen kampen met lichte tot zware polsklachten, zo ervaren wij steeds vaker in onze chiropractiepraktijk. Overbelasting staat daarbij met stip op één! Dit ontstaat door veelvuldig en langdurig dezelfde bewegingen te maken. Denk daarbij aan het dagelijks gebruik van de computer, muis, telefoon, etc. Dit kan leiden tot overbelasting en mogelijk zelfs slijtage van het polsgewricht.

Iedereen weet dat een goede houding van de rug, nek, hoofd en arm van groot belang is om het polsgewricht optimaal te laten functioneren. Maar in de praktijk blijkt dat vaak lastig...

 

Polsklachten door overbelasting

De chiropractor behandelt bekende RSI-klachten (overbelastingsklachten) van zowel boven rug, nek als gehele arm.

Hij of zij zal u onderzoeken en de oorzaak van uw klachten vaststellen. Soms maken we een röntgenfoto. Een wervelblokkade in de nek kan ook een medeoorzaak zijn van een tennisarm golfersarm of een carpaal tunnelsyndroom. Maar ook slijtage kan leiden tot polsklachten.

 

Heb ik een carpaal tunnelsyndroom, CTS?

Een veelvoorkomende oorzaak van pols- en handklachten is het carpaal tunnelsyndroom (CTS). De beknelling van deze zenuw ter hoogte van de pols in de zogeheten ‘carpale tunnel’ veroorzaakt de klachten: gevoelloosheid in de hand (vooral ’s nachts) en ‘schudden’ met de hand om het gevoel terug te krijgen. Reuma, een vertraagde schildklier en diabetes kunnen eveneens van invloed zijn. Ook tijdens dezwangerschap krijgen sommige vrouwen - door het vasthouden van extra vocht - CTS-klachten.

 

Hoe kom ik van mijn polsklachten of CTS af?

Met een chiropractische behandeling kunnen we veel klachten verminderen of wegnemen. De behandeling hangt af van de ernst van de klacht. In enkele ernstige gevallen zal voor een operatie gekozen worden.

 

Wilt u meer weten over onze chiropractische behandeling bij polsklachten? Maak een afspraak voor een eerste consult. Telefonisch kunt u ons bereiken op telefoonnummer 0548 520302.


   Terug naar het overzicht