Wie zijn rug wil bewaren, moet niet op de chiropractor besparen!

Meer info

Reactie van patiënt:

“Mijn klachten (slijtage) zijn niet over, maar sinds ik regelmatig naar mijn chiropractor ga, is de kwaliteit van mijn leven met sprongen vooruit gegaan."

Meer info

Nooit gedacht dat een chiropractor ook enkels kon behandelen. Sinds de behandeling kan ik weer mijn eigen boodschappen doen ....

Meer info

Feiten & Cijfers

Chiropractie is na reguliere geneeskunde en tandheelkunde de grootste vorm van gezondheidszorg wereldwijd.

Mw. M.d.J. uit Z.

Hoi Evert, Bedankt voor een zwangerschap zonder bekkenklachten! Je bent goud waard! Wij komen snel langs voor een nieuwe afspraak voor mij en de kleine meid. We maken het goed!  

Meer info

Moeder E. uit W.

“Onze baby huilde minimaal 8 uur per dag. Met slechts enkele behandelingen hadden wij een super tevreden kindje zonder buikkrampjes!"

Meer info

Tennisarm (laterale epicondylitis)

Tennisarm (laterale epicondylitis)
Een tennisarm kan met goed resultaat behandeld worden door een chiropractor.

Wat is een tennisarm?

Een tennisarm is een ontsteking van de aanhechting van de onderarmspieren aan de buitenkant van de elleboog. Het ontstaat door vaak dezelfde (draai)beweging te maken met de onderarm zoals gebeurt bij tennissen, maar ook bij roeren of schroeven aandraaien. De elleboog is het gewricht dat het scharnier vormt tussen de bovenarm en de onderarm. Tevens is het een aanhechtingspunt voor de spieren van zowel de bovenarm als de onderarm. De bekendste klacht van de elleboog is wel de tennisarm of anders gezegd: laterale epicondylitis. 

 

Verschil golfersarm en tennisarm

Een minder bekend probleem is de golfersarm, of anders gezegd: mediale epicondylitis. Dit is hetzelfde probleem als de tennisarm, maar dan bij de aanhechting van de spieren van de onderarm aan de binnenkant van de elleboog. Het ontstaat ook door een repeterende draaibeweging, maar dan de andere kant op. 

 

Diagnose van de tennisarm door de chiropractor

Als een chiropractor een tennisarm onderzoekt zal hij/zij alleen de elleboog bekijken en lokaal de juiste diagnose proberen te stellen. Daarnaast onderzoekt hij/zij echter ook de nek, schouder en bovenrug. Als er blokkades bestaan innekschouders en bovenrug dan heeft dat tot gevolg dat de arm grotere bewegingen moet maken bij werkzaamheden. Hierdoor kan sneller een tennisarm of golfersarm ontstaan. Echter, door de blokkades in nek en bovenrug is ook de zenuwtoevoer naar de elleboog niet optimaal en dat belemmert de genezing van de elleboog. 

 

Behandeling van een tennisarm door de chiropractor

Daarom zullen bij deze klachten ook de blokkades in nekschouder en bovenrug altijd chiropractisch behandeld worden. De chiropractor pakt het probleem bovendien lokaal aan door chiropractische mobilisatie van de elleboog en spierbehandeling van de spieren in de onderarm. Bovendien geeft de chiropractor u gerichte persoonlijke adviezen voor thuis en op het werk.

Neem gerust contact op met onze chiropractiepraktijk in Rijssen als u meer wilt weten over wat chiropractie voor u kan betekenen bij een tennisarm of golfarm. 


   Terug naar het overzicht