Behandeling

Eerste behandeling/onderzoek

Anamnese

De anamnese is het eerste gesprek, waarbij de chiropractor door middel van vragen en antwoorden een zo goed mogelijk beeld probeert te krijgen van het probleem waarvoor de patiënt komt. Dit zullen vragen zijn over het huidige probleem, maar ook kan er gevraagd worden naar vroegere problemen, ongevallen, ziektes, familie geschiedenis en algehele gezondheid.

anamnese_vermeer


Onderzoek

Meestal volgt na de anamnese een lichamelijk onderzoek. Hierbij wordt de patiënt in zijn geheel onderzocht en getest door de chiropractor. De nadruk zal liggen op onderzoek van het bewegingsstelsel, met name de wervelkolom en het zenuwstelsel.

onderzoek_imbosonderzoek_vanpoecke


Röntgenonderzoek

Radiodiagnostische evaluatie behoort tot de mogelijkheden van een chiropractor. Dit kan geschieden door het opvragen van de al reeds gemaakte röntgenfoto, MRI scan of CT scan. Het is niet in alle gevallen noodzakelijk dat er een scan of röntgenfoto’s gemaakt moeten worden. Dit besluit ligt bij de behandelend chiropractor.

rontgen_evert


Evaluatie

Nadat de chiropractor via de anamnese en diverse onderzoeken de gewenste informatie heeft verkregen volgt er met de patiënt een evaluatie van het probleem. De chiropractor zal het huidige probleem van de patiënt zo duidelijk mogelijk uitleggen en doet een uiteenzetting voor het te volgen plan van aanpak.

evaluatie_vandervossenevaluatie_vermeerevaluatie_regelink


Behandeling/verwijzing/vervolgbehandeling

Het plan van aanpak kan bestaan uit het beginnen met de behandeling of uit het verwijzen van een patiënt, indien de klacht niet door de chiropractor behandeld kan worden. Als er besloten wordt om een patiënt te behandelen, zal dit waarschijnlijk meerdere malen herhaald moeten worden. Behandelen kan op vele manieren en is afhankelijk van de klacht, de patiënt en van de chiropractor.


Evaluatie/controle

Evaluatie van de vorige behandeling en de tussenliggende periode tot het vervolg consult.
Na behandeling volgt meestal een na-controle om te kijken of de chiropractor vindt dat best mogelijke resultaat is bereikt.

 

Bekijk ons filmpje voor een eerste indruk.

 

Klachtenprocedure

“Bent u tevreden zeg het anderen, hebt u klachten zeg het ons”. Ondanks dat we er dagelijks hard aan werken iedereen een (beetje) beter te maken, is het mogelijk dat u ergens niet tevreden over bent. Mocht dat zo zijn, laat het dan weten aan uw behandelend chiropractor. Die zal er alles aan doen om uw klacht samen met u in goed overleg op te lossen.

 

Mochten u en uw behandelaar er samen niet uit komen, dan is er de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) in Emmeloord, telefoon: 088-0245166 of per mail. De klachtenfunctionaris zal uw klacht in behandeling nemen. Voor de procedure zie website NCA.

 

Ieder zijn of haar eigen
specifieke inbreng, expertise en taken.

Laat je de door anderen inspireren!

Benieuwd hoe anderen onze zorg ervaren hebben?
Lees het hier en twijfel niet langer!

Mw. M.B.

Bericht van FB: 'Jaren last van lies gehad. Een paar behandelingen voor jaaaaaaaren terug en tot nu toe geen last meer. Top!'

Moeder E. uit W.

“Onze baby huilde minimaal 8 uur per dag. Met slechts enkele behandelingen hadden wij een super tevreden kindje zonder buikkrampjes!"

Mevr. M.d.J. uit Z.

Hoi Evert, Ontzettend bedankt voor een zwangerschap zonder bekkenklachten! Je bent goud waard! Wij komen snel langs voor een nieuwe afspraak voor...