Mw. M.d.J. uit Z.

Hoi Evert, Bedankt voor een zwangerschap zonder bekkenklachten! Je bent goud waard! Wij komen snel langs voor een nieuwe afspraak voor mij en de kleine meid. We maken het goed!  

Meer info

Reactie van patiënt:

“Mijn klachten (slijtage) zijn niet over, maar sinds ik regelmatig naar mijn chiropractor ga, is de kwaliteit van mijn leven met sprongen vooruit gegaan."

Meer info

Moeder E. uit W.

“Onze baby huilde minimaal 8 uur per dag. Met slechts enkele behandelingen hadden wij een super tevreden kindje zonder buikkrampjes!"

Meer info

Feiten & Cijfers

Chiropractie is na reguliere geneeskunde en tandheelkunde de grootste vorm van gezondheidszorg wereldwijd.

Nooit gedacht dat een chiropractor ook enkels kon behandelen. Sinds de behandeling kan ik weer mijn eigen boodschappen doen ....

Meer info

Wie zijn rug wil bewaren, moet niet op de chiropractor besparen!

Meer info

Hoe lang duurt het voordat er verbetering optreedt als u behandeld wordt door een chiropractor?

di 15 september 2015

Er zijn mensen die met hevige klachten naar een chiropractor gaan, die al na hun eerste behandeling merken dat hun klachten als bij toverslag verdwenen zijn, terwijl er ook mensen nog herstellende zijn, die reeds voor langere tijd bij een chiropactor in behandeling waren en in sommige gevallen is er slechts sprake van een gedeeltelijke of geen genezing. Hoe kan dat?

Ook al lijkt het dat twee verschillende mensen dezelfde klacht hebben, in werkelijkheid kunnen twee mensen nooit in exact dezelfde conditie zijn. Elke persoon is uniek in alle factoren die in een mens zijn. Daarom kan een chiropractor u nooit vertellen hoelang het duurt voordat u genezen bent.

Oorzaak van ziekten beginnen meestal niet in één dag, zo zal de genezing (meestal) ook niet in één dag optreden. Daar is tijd voor nodig. Hoeveel tijd?

1. De ernst van de structurele afwijkingen die uw probleem veroorzaakten

Natuurlijk, hoe ernstiger ze zijn, hoe langer het duurt voordat ze gecorrigeerd zijn.

2. Hoe lang u deze problemen al heeft

Hoe langer het probleem zit, hoe meer problemen zich (kunnen) ontwikkelen.

3. Hoe snel uw lichaam reageert op chiropractische behandeling

Genezing verschilt altijd per persoon. Een schrammetje geneest bij de één in een dag, bij de ander duurt dat een paar dagen. Er zijn veel factoren die een rol in de genezing spelen zoals: algemene fysieke conditie, leeftijd, mentale houding, algehele gezondheid, elasticiteit van spieren en ligamenten, uw genetische aanleg etc. Genezingsduur is bijna net zo individueel als vingerafdrukken.

Het is goed mogelijk dat uw symptomen, kort nadat u voor het eerst chiropractisch behandeld bent, verdwijnen. Maar genezing en herstel betekenen niet alleen het verdwijnen van symptomen, maar (en dat is veel belangrijker) de correctie van de achterliggende oorzaak van die symptomen. Als de pijn of symptomen verdwenen zijn, betekent dat nog niet dat u genezen bent. Meestal is pijn het topje van de ijsberg. Pas als de oorzaak van uw klachtvolledig gecorrigeerd is, is het raadzaam de chiropractische behandeling af te bouwen tot onderhoudsbeurten. Volledige genezing heeft zijn tijd nodig.

Meer lezen over chiropractie? Vraag dan in onze praktijk naar het boek ‘Chiropractie, de weg naar een betere gezondheid’ van Trine Nilsen D.C.