Chiropractie: een genezend alternatief!

Alle chiropractoren:

waar ook ter wereld, hebben hetzelfde doel: het genezen van lichamelijke klachten, die te maken hebben met het zenuw- en bewegingsstelsel ...

Meer info

Moeder E. uit W.

“Onze baby huilde minimaal 8 uur per dag. Met slechts enkele behandelingen hadden wij een super tevreden kindje zonder buikkrampjes!"

Meer info

Reactie van patiënt:

“Mijn klachten (slijtage) zijn niet over, maar sinds ik regelmatig naar mijn chiropractor ga, is de kwaliteit van mijn leven met sprongen vooruit gegaan."

Wie zijn rug wil bewaren, moet niet op de chiropractor besparen!

Meer info

10 Tips Wintersport

wo 28 december 2016

1. Zorg voor een algehele goede conditie gedurende het hele jaar, dit kan door wandelen, fietsen, sport of specifieke ski-/conditietraining.

2. Tijdens langere reizen is een regelmatige pauze noodzakelijk. Beter regelmatig kort stoppen, dan 1x een langere pauze. Tijdens deze pauze even rekken/strekken en lopen. Zet de auto aan het einde van de parkeerplaats i.p.v. naast de deur te parkeren. 

3. Let op uw zithouding, m.n. in de auto is het van belang dat de knieën niet gedurende een langere tijd hoger zijn dan uw heupen. Gebruik bijv. een kussentje om op te zitten of als steun in de lendenen. 

4. Indien nodig, neem uw eigen kussen mee op vakantie, zodat u geen last heeft van een slechte houding voor uw nek. 

5. Warming-up. Begin uw sportieve/actieve dag, met een lichte warming-up. Denk hierbij aan meerdere kniebuigingen, lunges en het (los)zwaaien van de armen en benen. Doe dit ook 1-2 minuten na een langere pauze voor u weer begint.

6. Moe, rust/stop. Merkt u dat u vermoeid raakt? (uw benen gaan trillen of de bochten gaan minder soepel?) stop dan, want dat is het moment om te ver te gaan en dan gebeuren de meeste ongevallen. 

7. Helm: Gebruik altijd een skihelm. Bij (achterover) vallen geeft dit een goede bescherming. Hierdoor zijn er veel minder mensen met hoofdletsel/hersenschudding. 

8. Hoogte ziekte. Dit komt al bij 25% van de mensen voor boven 2500m hoogte. Herken de eerste tekenen van hoogteziekte: hoofdpijn, duizelig, misselijk, slapeloosheid, geringe eetlust. 

9. Alcohol en sport. Dit is geen goede combinatie! Zolang u nog skiet gebruik geen alcohol, ook niet bij de lunch, want de coördinatie en concentratie nemen af, waardoor er sneller ongevallen/blessures komen. 

10. Neem les. Velen willen hierop bezuinigen, maar zonder goede skitechniek gebeuren er erg veel ongevallen. Dit geldt vooral voor kinderen. Jong geleerd is oud gedaan.

Samenvattend: Bereid de reis en een skidag goed voor, ken uw grenzen en geniet van de vakantie. Heeft u vragen of indien u klachten heeft/houdt na de vakantie, neem dan contact op met de praktijk. Wij wensen u een goede en gezonde winterperiode toe.

 

Met dank aan Chiropractie Lochem