Mw. M.d.J. uit Z.

Hoi Evert, Bedankt voor een zwangerschap zonder bekkenklachten! Je bent goud waard! Wij komen snel langs voor een nieuwe afspraak voor mij en de kleine meid. We maken het goed!  

Meer info

Moeder E. uit W.

“Onze baby huilde minimaal 8 uur per dag. Met slechts enkele behandelingen hadden wij een super tevreden kindje zonder buikkrampjes!"

Meer info

Nooit gedacht dat een chiropractor ook enkels kon behandelen. Sinds de behandeling kan ik weer mijn eigen boodschappen doen ....

Meer info

Reactie van patiënt:

“Mijn klachten (slijtage) zijn niet over, maar sinds ik regelmatig naar mijn chiropractor ga, is de kwaliteit van mijn leven met sprongen vooruit gegaan."

Meer info

Wie zijn rug wil bewaren, moet niet op de chiropractor besparen!

Meer info

Feestdagen en vakantie(s); lees meer over onze openingstijden.....

Meer info

Kiezen? Chiropractor of pijnmedicatie

ma 17 september 2018

Gelezen bij onze beroepsvereniging NCA:

Steeds meer patiënten krijgen zware, verslavende pijnstillers voorgeschreven, waaronder oxycodon. Dat zeggen pijnspecialisten in een artikel in de Volkskrant. Het gebeurt onder meer bij amandelen knippen en botbreuken, maar ook bij klachten over chronische rugpijn, gewrichtspijn en hernia. “In de laatste gevallen vormt een diagnose/behandeling van de chiropractor veelal een effectief alternatief voor pijnmedicatie “, stelt bestuurslid Marieke Zegelaar van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) in een reactie.

Volgens de pijnspecialisten worden zware pijnstillers vaak voor lange tijd voorgeschreven. Langer dan een maand. 'De kans dat je verslaafd raakt aan de (zware) pijnstillers is vrij groot' waarschuwt een specialist van het RadboudUMC in de Volkskrant.
De cijfers liegen er niet om. Oxycodon werd in 2011 aan 148-duizend patiënten voorgeschreven, in 2017 aan 439-duizend patiënten. Dat is een verdrievoudiging in zes jaar tijd.
Bij het middel ontstaat een bepaalde rush – een prettig gevoel. Maar er zijn ook patiënten die er somber of geestelijk labiel van worden. In het artikel geven patiënten toe dat ze moeilijk van de pijnstillers af konden blijven.

INTERNATIONALE RICHTLIJNEN
“Patiënten die al decennia lang naar onze chiropractoren komen, zijn uit op een veilige, efficiënte en niet-medicamenteuze oplossing voor hun klachten. En dat is niet zo gek: alle huidige internationale richtlijnen op het gebied van rugklachten raden chiropractie aan”, vult NCA-bestuurslid Zegelaar aan.
Chiropractoren hebben een degelijke universitaire opleiding genoten, waarbij in bijvoorbeeld Denemarken de studenten in de eerste jaren van hun studie dezelfde colleges volgen als studenten geneeskunde. Chiropractie-studenten specialiseren zich naast basis-geneeskunde in rug- en nekklachten en andere klachten vanuit de wervelkolom, het zenuwstelsel of spieren en gewrichten.”
De NCA maakt zich al jaren sterk voor een Nederlandse universitaire opleiding voor chiropractie.