Feestdagen en vakantie(s); lees meer over onze openingstijden.....

Meer info

Reactie van patiënt:

“Mijn klachten (slijtage) zijn niet over, maar sinds ik regelmatig naar mijn chiropractor ga, is de kwaliteit van mijn leven met sprongen vooruit gegaan."

Meer info

Mw. M.d.J. uit Z.

Hoi Evert, Bedankt voor een zwangerschap zonder bekkenklachten! Je bent goud waard! Wij komen snel langs voor een nieuwe afspraak voor mij en de kleine meid. We maken het goed!  

Meer info

Wie zijn rug wil bewaren, moet niet op de chiropractor besparen!

Meer info

Moeder E. uit W.

“Onze baby huilde minimaal 8 uur per dag. Met slechts enkele behandelingen hadden wij een super tevreden kindje zonder buikkrampjes!"

Meer info

Nooit gedacht dat een chiropractor ook enkels kon behandelen. Sinds de behandeling kan ik weer mijn eigen boodschappen doen ....

Meer info

Bewegen op de werkvloer

ma 09 november 2015

Het kan u niet ontgaan zijn maar tegenwoordig kun je wekelijks wel een artikel lezen die er over gaat dat wij, Nederlanders, meer moeten bewegen. Veel zitten is levensgevaarlijk. Dat blijkt uit veel onderzoeken.

Veel bedrijven proberen hun werknemers in beweging te krijgen zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een trainfiets achter je bureau in plaats van een bureaustoel. Ook worden er minder stoelen in de kantine geplaatst om er voor te zorgen dat de werknemers een wandeling maken tijdens de (lunch)pauze. Zit- en stabureau's worden aangeschaft voor de werknemers maar teveel staan is weer slecht voor de gezondheid, denk aan spataderen en rugklachten. Afwisseling is goed. Ook is het een idee om het kopieerapparaat, koffiezetapparaat, prullenbakken verder weg te zetten zodat men af en toe in beweging komt. 

 

Een aantal tips om meer te bewegen op de werkvloer:

- Het flesje water thuis laten. Op het werk uit een glas drinken. Zo loopt u vaker heen en weer naar de kraan of het waterapparaat.

- Parkeer de auto verder weg van kantoor.

- Zet een melding in Outlook, die u er aan herinnert om af en toe iets anders te doen.

- Mail en bel niet met collega's, loop even naar ze toe.

- Neem de trap in plaats van de lift.

- Bel je veel? Maak zo vaak mogelijk een ommetje tijdens het bellen.

- Verander af en toe van zitpositie. Onderuitgezakt zitten is bijvoorbeeld erg slecht voor je rug.

- Zet de prullenbakken, het kopieer- en het koffiezetapparaat verder weg.

 

Conclusie: probeer meer te bewegen! 

Heeft u last, door het vele zitten of door iets anders, van uw rug? Neem contact op met onze praktijk, telefoon 0548-520302, of vul het contactformulier in, rechts naast deze pagina.